Στο χείλος της καταστροφής βρίσκεται η Γάζα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα. Αυξάνονται οι διεθνείς αντιδράσεις καθώς ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπερνά τους 1.400.

Ο Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι δεν θα αποδεχόταν σε καμιά περίπτωση μια εκεχειρία η οποία θα εμπόδιζε την καταστροφή των υπόγειων στοών που φέρονται ότι χρησιμοποιούν οι μαχητές της Χαμάς για να διεισδύουν στο Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε αυτήν την αποστολή, με ή χωρίς εκεχειρία», είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Τελ Αβίβ.
«Δεν θα συμφωνήσω σε οποιαδήποτε πρόταση δεν θα επιτρέψει στον ισραηλινό στρατό να τελειώσει αυτή τη σημαντική δουλειά, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ», υπογράμμισε.

Το συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε τη συνέχιση της επιχείρησης που άρχισε την 8η Ιουλίου και ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απέστειλε έγγραφα επιστράτευσης σε άλλους 16.000 εφέδρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης