Τουλάχιστον 19 άνθρωποι είναι τελικά οι τραυματίες (σ.σ: 17 ενήλικοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι) σύμφωνα με την CNN, ενώ η αρχική αναφορά έκανε λόγο για 12, συμπεριλαμβανομένου και ενός κοριτσιού δέκα ετών, που τραυματίστηκαν την Κυριακή σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια μιας παρέλασης στη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με την τοπική τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WWL-TV, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Ρέμι Μπράντεν τα άτομα που τραυματίστηκαν συμμετείχαν ή παρακολουθούσαν μια παρέλαση με την ευκαιρία της ημέρας της Μητέρας.

Ένας άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γκάρι Φλότ, δήλωσε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι η αστυνομία αναζητά δύο ή τρεις υπόπτους.«Θα υπάρχουν πιθανώς περισσότεροι τραυματίες», δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος, ο οποίος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Ημέρας της Μητέρας.

Οι ακριβείς συνθήκες της ανταλλαγής των πυροβολισμών δεν έχουν διευκρινιστεί αλλά ένας αξιωματούχος της Νέας Ορλεάνης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα πυρά εκτοξεύτηκαν από ενδεχομένως δύο διαφορετικούς τύπους όπλων. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Times-Picayune περίπου 300 με 400 άτομα παρακολουθούσαν την παρέλαση τη στιγμή που άρχισαν οι πυροβολισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο κάποιος τραυματίας κινδυνεύει να χάσει τη ζωή», ανέφερε επίσης ο αξιωματούχος συμπληρώνοντας ότι οι πυροβολισμοί διήρκεσαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το FBI, το περιστατικό δεν παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια, αλλά πρόκειται για μία κοινή πράξη βίας, η οποία σημειώνεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

Οι σφαίρες προήλθαν, σύμφωνα με την αστυνομία, από δύο διαφορετικούς τύπους όπλων, ενώ δύο ή τρεις άνθρωποι εθεάθησαν να φεύγουν τρέχοντας από τον τόπο του περιστατικού. Η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης απηύθυνε έκκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες και προσφέρει αμοιβή 2.500 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία θα οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών.

Διαβάστε επίσης…ΗΠΑ: Τραυματίες από πυροβολισμούς σε παρέλαση

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης