Σχέδιο για τη διαγραφή χρεών ιδιωτών προς τράπεζες και τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, το ύψος των οποίων δεν ξεπερνά τα 1.311 ευρώ (10.000 κούνα), εξετάζει η κυβέρνηση της Κροατίας.

Σύντομα πρόκειται να καθορισθούν τα κριτήρια για τη συμμετοχή των πολιτών στη λίστα όσων δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και τα οποία – εφόσον, τελικά, εφαρμοστεί το κυβερνητικό μοντέλο – θα διαγραφούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής και Νεολαίας Μιλάνκα Όπατσιτς διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αφορά πολίτες που δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Η κα Όπατσιτς είχε, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Μπόρις Λάλοβατς, συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Τραπεζών της Κροατίας και των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών HT και VIP, προκειμένου να εξετάσουν, από κοινού, το μοντέλο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το μοντέλο διαγραφής χρεών αφορά πολίτες με χρέος λιγότερο από 10.000 κούνα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Σύμφωνα, δε, με την κα Όπατσιτς, 140.000 πολίτες εντάσσονται σ’ αυτήν την κατηγορία, έχοντας συνολικό χρέος 500 εκατ. κούνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης