Παραμονή του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής και τα διεθνή μέσα τοποθέτουν για άλλη μια μέρα την Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Αθήνα χθες χωρίστηκε στα δύο» γράφει η ιταλική «La Stampa» για τις δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εν αναμονή του δημοψηφίσματος, προσθέτει, η οικονομία της χώρας παραπαίει, οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, το φάντασμα του τέλους της ρευστότητας και η αβεβαιότητα για το μέλλον πλανώνται παντού».

Στις δύο διαδηλώσεις της Παρασκευής και στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα αναφέρεται και το BBC, τονίζοντας ότι είναι αμφίβολο αν θα ανοίξουν τελικά οι τράπεζες την επόμενη εβδομάδα, όπως έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ελληνική οικονομία κοντά στην κατάρρευση, καθώς τρόφιμα και φάρμακα τελειώνουν» είναι ο τίτλος του «Guardian».

«Η Ελλάδα παλεύει με τα αποθέματα σε τρόφιμα και φάρμακα μια ανάσα πριν το ιστορικό δημοψήφισμα» γράφει ο «Independent», επισημαίνοντας τη μείωση των εσόδων από τον τουρισμό  και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στο να πληρώσουν τους προμηθευτές τους όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές.

«Σύγχυση επικρατεί στην Ελλάδα» είναι το τίτλος του περιοδικού «Time», το οποίο επισημαίνει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν για ποιο πράγμα θα ψηφίσουν την Κυριακή. «Οι Έλληνες θα ψηφίσουν την Κυριακή σε μια διαδικασία που μπορεί να καθορίσει το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη και θα πρέπει να τους συγχωρέσουμε την αναποφασιστικότητά τους μπροστά στο ερώτημα του δημοψηφίσματος.»

Σε μια ψηφοφορία που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας αναφέρεται η «Washington Post», καθώς και στις δύο χθεσινές συγκεντρώσεις, υπέρ του «ναι» και υπέρ του «όχι». Οι Έλληνες, γράφει η εφημερίδα, είναι χωρισμένοι με πάθος ανάμεσα σε όσους φοβούνται ότι η Ελλάδα θα χάσει τη θέση της στην Ευρώπη και σε όσους ζητούν να αλλάξει η Ευρώπη με κάθε κόστος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης