Η Γκλένα Ντιούραμ πυροβόλησε πέντε φορές τον σύζυγό της Μάρτιν ενώπιον του παπαγάλου τους το 2015. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς το μέρος της, προσπαθώντας, ανεπιτυχώς, να αυτοκτονήσει.

Μετά το συμβάν ο παπαγάλος επαναλάμβανε τη φράση «Μην πυροβολείς!» μιμούμενος τη φωνή του θύματος, σύμφωνα με την Γκλένα Ντιούραμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί η μαρτυρία του Μπαντ, του γκρι αφρικανικού παπαγάλου, να μη χρησιμοποιήθηκε ως πειστήριο ενοχής στο δικαστήριο, οι ένορκοι όμως αποφάσισαν ότι η 49χρονη Ντιούραμ είναι ένοχη για ανθρωποκτονία, έπειτα από μία ημέρα διαβουλεύσεων.

Η ποινή της θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Ο παπαγάλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζευγάρι

Η πρώην σύζυγος του Ντιούραμ, η Κριστίνα Κέλερ, η οποία πλέον έχει στην κατοχή της τον Μπαντ, είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ότι πιστεύει πως ο παπαγάλος επαναλαμβάνει μια συνομιλία από το βράδυ του φόνου.

Αρχικά ένας εισαγγελέας του Μίσιγκαν είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει ως στοιχείο τη φράση του παπαγάλου, όμως αργότερα η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Εξάλλου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είναι μάλλον απίθανο το πουλί να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης