Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι δεν παρακολούθησε την ομιλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον γιατί προτίμησε την ώρα αυτή να συζητήσει για το κόμμα της το οποίο χαρακτήρισε «πραγματικά γενναιόδωρο».

Εν μέσω ζητωκραυγών, χειροκροτημάτων και γέλιων, ο Τζονσον, ο σφοδρότερος επικριτής της Μέι εντός του Συντηρητικού Κόμματος, είπε στην ομιλία του ότι το λεγόμενο «σχέδιο του Τσέκερς» για το διαζύγιο της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «απάτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε αν θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τον Τζόνσον, που έκλεψε την παράσταση στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, η Μέι είπε στην τηλεόραση του BBC: «Υπάρχουν ένα-δυο πράγματα που είπε ο Μπόρις με τα οποία διαφωνώ (…) Θέλει να σκίσουμε τις εγγυήσεις μας στον λαό της Βόρειας Ιρλανδίας».

Δείχνοντας ότι δεν σκέφτεται να επανεξετάσει το σχέδιο που έχει προτείνει, η Μέι είπε ότι μόνο το Τσέκερς μπορεί να διατηρήσει την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Απέφυγε να κάνει εικασίες για το αν ο Τζόνσον μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. «Δεν κάνω εικασίες, ούτε σχολιάζω τις δουλειές των μεμονομένων μελών του κοινοβουλίου. Το θέμα δεν αφορά τις δουλειές των πολιτικών αλλά τις δουλειές των ανθρώπων στη χώρα μας, το θέμα είναι να προστατεύσουμε αυτές τις θέσεις εργασίας στο μέλλον», επέμεινε.

Σε άλλη συνέντευξη, στο Sky News, η Μέι είπε ότι «ο Μπόρις πάντα δίνει ένα ωραίο σόου αλλά αυτό που μετράει για τους ανθρώπους είναι τι τους προσφέρουμε όσον αφορά τα πράγματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης