Σε φιλανθρωπικούς σκοπούς διέθεσε η Thomas Cook το μισό ποσό από την αποζημίωση ύψους 3 εκατ. λιρών που έλαβε από το ξενοδοχείο «Louis Corcyra Beach Hotel» της Κέρκυρας για τον θάνατο των 2 παιδιών της οικογένειας Βρετανών τουριστών το 2006, εξαιτίας διαρροής ελαττωματικού λέβητα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός.

Η Thomas Cook διεκδίκησε αποζημίωση από την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου το 2010, αφότου όμως προηγούμενο δικαστήριο είχε καταλογίσει στον τουρ οπερέιτορ παράβαση στο καθήκον της φροντίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα, ο τουρ οπερέιτορ δεχόταν πιέσεις, μεταξύ άλλων και από την βουλευτή του βρετανικού κοινοβουλίου Mary Creagh, να αποδώσει μέρος της αποζημίωσης στην οικογένεια των Βρετανών.

H Thomas Cook δηλώνει ότι η μισή αποζημίωση δαπανήθηκε σε νομικά έξοδα, ενώ, η υπόλοιπη, όπως είπε, διατέθηκε στη Unicef, καθώς «έτσι ήταν σωστό».Όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Peter Fankhauser, η Thomas Cook δεν έχει κερδίσει απολύτως τίποτα από τις αξιώσεις της από την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου. «Πιστεύω ότι η διάθεση του υπόλοιπου ποσού της αποζημίωσης στη UNICEF ήταν η σωστή κίνηση και ζητώ συγνώμη στην οικογένεια για ο,τι έχει περάσει», δήλωσε στο BBC.

Πηγή: tornosnews.gr/dimokratiki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης