Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψή του στο Παρίσι πραγματοποιώντας μια ιδιωτική επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων όπου τίμησε τη μνήμη του καρδιναλίου Λιστιζέρ, ενός Εβραίου που ασπάστηκε τον χριστιανισμό και έφτασε να γίνει αρχιεπίσκοπος του Παρισιού.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Νετανιάχου στην Παναγία των Παρισίων, το ιστορικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Σάρα, παρέμεινε επί περίπου 50 λεπτά στο ναό και στάθηκε για λίγη ώρα μπροστά στην πλάκα που έχει τοποθετηθεί στη μνήμη του καρδιναλίου Ζαν-Μαρί Λιστιζέρ (1926-2007), του χαρισματικού αρχιεπισκόπου του Παρισιού επί σχεδόν μια 25ετία (1981-2005).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γεννήθηκα Εβραίος. Έλαβα το όνομα του παππού μου, Ααρών. Έγινα χριστιανός από πίστη και βάπτιση, παρέμεινα Εβραίος όπως οι Απόστολοι» γράφει η πλάκα αυτή για τον αρχιεπίσκοπο που ενεπλάκη ενεργά στον διάλογο μεταξύ Εβραίων και χριστιανών.

Ο Νετανιάχου θα αναχωρήσει αμέσως για τη Βουδαπέστη όπου θα συναντηθεί με τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ουγγαρία μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος το 1989.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης