Η κυβέρνηση της Δαμασκού κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την εμπλοκή της Τουρκίας στη σύρραξη της Συρίας, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 70.000 ανθρώπων από τον Μάρτιο του 2011. Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ χαιρέτισε σήμερα τις δηλώσεις των κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης, τα οποία κατέκριναν την εμπλοκή της Τουρκίας και την ενίσχυση των αντικαθεστωτικών.

«Ο συριακός λαός εκτιμά ιδιαίτερα τη θέση εκείνων των δυνάμεων και των κομμάτων που αντιπροσωπεύουν τον τουρκικό λαό και αντιστρατεύονται την πολιτική της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνάντηση του Άσαντ με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα που συνιστά την τουρκική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι απαραίτητο να τονίσουμε τη διαφορά ανάμεσα στην πάγια θέση του τουρκικού λαού, που επιθυμεί τη σταθερότητα στη Συρία, και σε αυτήν της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία επιμένει να υποστηρίζει την τρομοκρατία, τον εξτρεμισμό και την αστάθεια στην περιοχή» αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η τουρκική αντιπροσωπεία, από την πλευρά της, συναντήθηκε με τον Άσαντ και στο πλαίσιο αυτό «ενημέρωσε τον πρόεδρο της Συρίας για την άρνηση του τουρκικού λαού να αναμειχθεί στα εσωτερικά της χώρας και το ενδιαφέρον του για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας».

Τέλος, προειδοποίησε για «τον κίνδυνο να υπάρξει αντίκτυπος στην Τουρκία συγκεκριμένα, αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή».

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης