Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε χθες χωριστές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, με τον πρίγκιπα διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχιάν, καθώς και με τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο Τραμπ τόνισε στους άραβες αρχηγούς κρατών ότι η ενότητα των αραβικών χωρών που αποτελούν εταίρους της Ουάσινγκτον είναι εκ των ων ουκ άνευ για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και την αντιμετώπιση της απειλής του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ) έδωσε επίσης έμφαση στο ότι όλες οι χώρες πρέπει να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις της Συνόδου του Ριάντ για να ηττηθεί η τρομοκρατία, να διακοπεί η χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων και να καταπολεμηθεί η εξτρεμιστική ιδεολογία», σύμφωνα με το κείμενο.

Ο Τραμπ δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι είναι διατεθειμένος να μεσολαβήσει για να επιλυθεί η σύγκρουση ανάμεσα σε τέσσερις αραβικές χώρες και το Κατάρ και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί πολύ γρήγορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης