Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παραδέχτηκε την γκάφα της και μέσω του υπουργού Εξωτερικών,  Ρεξ Τίλερσον, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τις διαρροές σχετικά με την έρευνα της βρετανικής αστυνομίας για τη φονική βομβιστική επίθεση που έγινε τη Δευτέρα στο Μάντσεστερ.

Σημειώνεται πως κατά την επίθεση στο Μάντσεστερ έχασαν τη ζωή τους 22 άτομα και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν. Η βρετανική αστυνομία ανέστειλε για λίγο την ανταλλαγή πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο πλάι του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο, ο Τίλερσον είπε χαρακτηριστικά πως «σε όλη την Αμερική καρδιές έχουν ραγίσει με την είδηση της επίθεσης σε ανθρώπους που παρακολουθούσαν μια συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας της ποπ Αριάνα Γκράντε».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Αναστολή στην ανταλλαγή πληροφοριών Βρετανίας – ΗΠΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική αστυνομία ανέστειλε για λίγο την ανταλλαγή πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη μετά την επανειλημμένη εμφάνιση εμπιστευτικών στοιχείων της έρευνας σε αμερικανικά ΜΜΕ.

«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για αυτό και προφανώς λυπούμαστε για ό,τι συνέβη», διευκρίνισε ο Τίλερσον και παράλληλα πρόσθεσε: «Όσον αφορά τη δημοσίευση πληροφοριών με ανάρμοστο τρόπο οπωσδήποτε την καταδικάζουμε».

Παράλληλα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σημείωσε πως αναμένει ότι η στενή σχέση ασφαλείας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία θα αποδειχθεί «ανθεκτική στις διαρροές».

Όλα δείχνουν πως η αμερικανική διοίκηση δεν φέρεται να μπορεί να ελέγξει σωστά τις διαρροές καθώς ακόμα και ο ίδιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε κατά τη διάρκεια δηλώσεών τονίσει πως είχε αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες στον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ και με αυτά τα λόγια του είχε προκαλέσει παγκόσμιο σάλο.

Φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης

Την επίθεση στο Μάντσεστερ σημειώνεται πως πραγματοποίησε ο 23χρονος, Σαλμάν Αμπέντι, ο οποίος έπεσε νεκρός, ενώ οι αρχές έχουν προβεί στη σύλληψη των δύο αδερφών και του πατέρα του. 

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης