Ένας ψαράς που δείχνει με καμάρι τι έπιασε είναι το θέμα ενός από τα πρώτα έργα του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά που θα δημοπρατηθεί το Νοέμβριο από τον Οίκο Christie’s και αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ πώλησης έργων του καλλιτέχνη που χάθηκε πρόωρα στα 28 του χρόνια.

Το έργο που ολοκληρώθηκε το 1981 δεν έχει τίτλο και παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή επί δύο δεκαετίες. Είναι ένα από τα έργα που δεν λείπουν από καμιά αναδρομική έκθεση του Μπασκιά, από τον θάνατό του το 1988 ως σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν σημαντικά έργα του Μπασκιά. Ο κόσμος περίμενε πολύ καιρό για ένα έργο τέτοιου διαμετρήματος, με τέτοια φρεσκάδα» τόνισε ο Λοίς Γκουζέρ ειδικός της σύγχρονης τέχνης, σύμβουλος του Christie’s.

«Όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τον Μπασκιά ως ένα μεγάλο καλλιτέχνη της μεταπολεμικής τέχνης, μαζί με τον Κούνινγκ, τον Πόλοκ και τον Γουορχολ» επισήμανε και πρόσθεσε πως «το συγκεκριμένο έργο συνδυάζει την ενέργεια, την ελευθερία και τον δυναμισμό του Μπασκιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης