Ο κυβερνήτης του Οχάιο, Τζον Κέισιτς, δήλωσε ότι η εκλογή του Νταγκ Τζόουνς στην Αλαμπάμα απέδειξε ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα γύρισε την πλάτη του στους νεαρούς ψηφοφόρους, δίνοντας βαρύτητα στον θυμό, έναντι της θετικής προσέγγισης στο προεκλογικό μήνυμά του, μεταδίδει το CNN.

«Κοιτάζω στην Αλαμπάμα και λέω ότι οι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με εμάς, καθώς είμαστε μικρόψυχοι, θυμωμένοι και κάθετοι. Έχουν αρχίσει να μας απορρίπτουν. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς που πιστεύουμε σε μία θετική προσέγγιση έχουμε αρχίσει να νικάμε, ενώ έχουμε να διανύσουμε αρκετή απόσταση ακόμη» τόνισε ο Κέισιτς στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημοκρατικός Νταγκ Τζόουνς κέρδισε την έκτακτη εκλογική αναμέτρηση που έγινε στην Αλαμπάμα, ενώ η πολιτεία αυτή βρισκόταν κατά τις τελευταίες δύο και πλέον δεκαετίες υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων. Ο Κέισιτς τόνισε ότι ενώ η αντισυστηματική πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων χρεώνεται με την ήττα αυτή, υπάρχει μία εναλλακτική ομάδα μέσα στο κόμμα που είναι έτοιμη να αποκαταστήσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ουάσινγκτον.

«Υπάρχουν μερικοί μέσα στο κόμμα, που κοιτάζουν τα προβλήματα και είναι αρνητικοί, θυμωμένοι και μικρόψυχοι. Αλλά υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που κοιτούν τα προβλήματα και λένε: ”Μπορούμε να τα διορθώσουμε”» είπε χαρακτηριστικά ο Κέισιτς, ο οποίος διεκδίκησε το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2016. «Έτσι, θα ανατραπεί η πορεία που έχουμε σήμερα και χάνουμε το μέλλον, καθώς απομακρυνόμαστε από αυτούς που γεννήθηκαν το 2000» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Κέισιτς αναφέρθηκε και στις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων για ζητήματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες υγείας, αλλά και το εμπόριο, υποστηρίζοντας την αναπροσαρμογή των επίσημων θέσεων του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση σχετική με τη δρομολόγηση αλλαγών στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ο Κέισιτς απάντησε: «Δεν εγκαταλείπω. Εάν το κόμμα δεν αλλάξει… τότε δεν θα μπορώ να το υποστηρίξω. Τελεία».

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης