Γερμανοί εισαγγελείς πρότειναν σήμερα την έκδοση του τέως προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν στην Ισπανία με την κατηγορία της εξέγερσης.

Δικαστήριο της Γερμανίας απεφάνθη τον Απρίλιο υπέρ της αποφυλάκισης με εγγύηση και υπό περιοριστικούς όρους του Πουτζντεμόν και επεσήμανε ότι η έκδοσή του στην Ισπανία είναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς εκεί, όχι όμως βάσει της κατά πολύ σοβαρότερης κατηγορίας της εξέγερσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν συνελήφθη βάσει ισπανικού εντάλματος σύλληψης αφότου εισήλθε στη Γερμανία. Η Μαδρίτη κατηγορεί τον ηγέτη των αυτονομιστών για ανταρσία και διαφθορά, αφού διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.

Ωστόσο, οι Γερμανοί εισαγγελείς διαφωνούν με την απόφαση υποστηρίζοντας ότι είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν υλικό βίντεο που τους προσκόμισαν οι ισπανικές Αρχές, το οποίο πιστοποιεί την κατηγορία της εξέγερσης. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς παρουσιάζει το υλικό βίντεο. Μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο, ο Πουτζντεμόν παραμένει ελεύθερος υπό περιορισμό στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης