Οι μισοί από τους περίπου 46.000 ανθρώπους που είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους λόγω των δασικών πυρκαγιών στη Βρετανική Κολομβία, στον δυτικό Καναδά, επέστρεψαν στα σπίτια τους και η κυβέρνηση υποσχέθηκε σήμερα να τους παράσχει κατεπείγουσα βοήθεια.

Εδώ και τρεις εβδομάδες η επαρχία αυτή φλέγεται από δεκάδες εστίες, από τα νότια σύνορα με τις ΗΠΑ μέχρι την Αλάσκα στα βόρεια. Λόγω της κατάστασης αυτής περισσότεροι από 46.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτοι από τους πληγέντες άρχισαν να επιστρέφουν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ωστόσο, μόνο σήμερα έδωσαν οι αρχές της Βρετανικής Κολομβίας το «πράσινο φως» για τη μαζική επιστροφή και των υπολοίπων.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, υποδεχόμενος σήμερα στην Οτάβα τον πρωθυπουργό της επαρχίας Τζον Χόργκαν, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τους κατοίκους. «Να είστε βέβαιοι ότι θα βοηθήσουμε τους κατοίκους» με ομοσπονδιακούς πόρους, πρόσθεσε.

Ο Τριντό ανακοίνωσε επίσης ότι εντός των επόμενων ημερών θα επισκεφθεί τη Βρετανική Κολομβία για να συναντηθεί με τους πληγέντες και να εκτιμήσει την έκταση της καταστροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 100 από τις 150 πυρκαγιές που συνεχίζουν να κατακαίνε τη Βρετανική Κολομβία παραμένουν εκτός ελέγχου. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί 3.500 πυροσβέστες και 200 ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Από την 1η Απριλίου έχουν εκδηλωθεί 750 δασικές πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει 3.730 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Βρετανική Κολομβία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης