Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή στη βορειοανατολική Ιαπωνία που επλήγη από το καταστροφικό τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός της 11ης Μαρτίου του 2011, όπου οι επιζώντες του προσέφεραν χάρτινους γερανούς που είχαν κατασκευάσει με την μέθοδο οριγκάμι, το σύμβολο της ελπίδας στην Ιαπωνία.

Χωρίς τη συνοδεία της Κέιτ, που αναμένεται σύντομα να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, ο Ουίλιαμ, δεύτερος τη τάξει στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, ολοκληρώνει σήμερα την πρώτη του επίσκεψη στην χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός πρίγκιπας μετέβη στο Ισινομάκι, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο όταν τα γιγαντιαία κύματα του τσουνάμι σάρωσαν τις ακτές της Ιαπωνίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19.000 άνθρωποι.

Ο 32χρονος γαλαζοαίματος κατέθεσε στεφάνι σε ένα μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της τραγωδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παιδιά του προσέφεραν γερανούς που είχαν κατασκευάσει από κόκκινο χαρτί οι επιζώντες του τσουνάμι που διαμένουν έως σήμερα σε προσωρινά καταλύματα.

Χαμογελώντας διάπλατα, ο Ουίλιαμ ευχαρίστησε τα παιδιά μιλώντας στα ιαπωνικά.

«Όταν του δώσαμε τους χάρτινους γερανούς, μας είπε ότι σκέφτηκε ότι ο γιος του θα χαιρόταν πολύ» εξήγησε ένα κοριτσάκι στο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Θα θυμάμαι αυτήν την ημέρα όλη μου τη ζωή» προσέθεσε η ίδια.

Ο πατέρας του μικρού Γεωργίου, του πρώτου του γιου με την Κέιτ Μίντλετον, επισκέφθηκε επίσης το μουσείο του τσουνάμι.

Σήμερα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα μεταβεί στο Πεκίνο προκειμένου να αναθερμάνει τις σχέσεις με την κινεζική ηγεσία. Στενός φίλος του Δαλάι Λάμα, ο πατέρας του Ουίλιαμ, πρίγκιπας Κάρολος δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Κίνα και είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν τους ηγέτες της χώρας «τρομακτικά κέρινα ομοιώματα».

Επιμέλεια: Κ.Π.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης