Επιπλέον κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας είναι πιθανό να ανακοινωθούν την Πέμπτη, αν δεν υπάρξει πλήρης και άμεση συνεργασία της Μόσχας.

Αυτό διεμήνυσε ουσιαστικά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την συνεδρίαση της Τρίτης, πέντε μέρες έπειτα από την πτώση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα αυξήσουμε σημαντικά την πίεση σε εκείνους που δεν συνεργάζονται για να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση. Πάνω στο τραπέζι πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι ειδικά η Ρωσία δεν έχει κάνει αρκετά για να εκτονώσει σοβαρά τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία», εξήγησε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ.

Στη συνεδρίαση, η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και η Ελλάδα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, που ζήτησε την άμεση και πλήρη εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει την ολλανδική πρόταση.

Ο Ολλανδός ΥΠΕΞ Φρανς Τίμερμανς εξήγησε: «Το Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κυρώσεων, κάτι που θα γίνει με την κατάρτιση ενός καταλόγου ονομάτων, που θα μας πάρει μόνο μια-δυο ημέρες να ολοκληρωθεί. Επιπλέον, ξεκάθαρα πλέον αρχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στις επονομαζόμενες “επιπέδου τρία κυρώσεις“».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης