Στην πυρά παραδόθηκαν πολλά κυβερνητικά κτήρια το βράδυ της Τετάρτης, καθώς σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στις πόλεις Φεριάνα και Μεκνάσι της κεντροδυτικής Τυνησίας.

Στη Φεριάνα πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν στο κτήριο της εφορίας, σε αστυνομικό τμήμα, σε τράπεζα και σε ένα δημοτικό κτήριο πριν τα πυρπολήσουν, σύμφωνα με κατοίκους και έναν αστυνομικό, ο οποίος προσέθεσε πως η αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές σημειώθηκαν και χθες στις πόλεις Κασερίν και Θάλα. Παράλληλα, συγκρούσεις μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών έγιναν τη νύχτα στην πόλη Μεκνάσι της περιοχής Σίντι-Μπουζίντ. Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα. Ένα αστυνομικό τμήμα και δύο περιπολικά πυρπολήθηκαν.

Η κεντροδυτική Τυνησία βρίσκεται μεταξύ των φτωχότερων περιοχών της χώρας. Οι ανισότητες όσον αφορά στην περιφερειακή ανάπτυξη ήταν ένας από τους κύριους λόγους της εξέγερσης τον Ιανουάριο του 2011, που οδήγησε στην ανατροπή του τότε προέδρου Μπεν Άλι. Το ισχυρό εργατικό συνδικάτο UGTT χαρακτήρισε τις διεκδικήσεις των διαδηλωτών «νόμιμες», ενώ το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα δικαιολόγησε τη δυσαρέσκεια για τα μέτρα αυτά ζητώντας την αναθεώρησή τους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης