Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος της Καμπούλ, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της οργάνωσης.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε νωρίτερα σήμερα τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε ένα σιιτικό τέμενος της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 26 άνθρωποι και να τραυματιστούν 18, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, την ώρα που στην πόλη πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις για την εορτή του Νεβρόζ, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους για τους Ιρανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νασράτ Νασράτ Ραχίμι, ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε ότι ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά του κοντά στο τέμενος Καρτ-ε-Σάχι, το οποίο έχει υπάρξει στόχος και προηγούμενων επιθέσεων.

Σύμφωνα με το BBC, ο βομβιστής ανατινάχθηκε όταν έγινε αντιληπτός από την αστυνομία. Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το νοσοκομείο Αλί Αμπάντ, κοντά στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ και δυτικά της πόλης.

Η σημερινή έκρηξη πραγματοποιήθηκε την ώρα που πιστοί απομακρύνονταν από το τέμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκδηλώσεις του Νεβρόζ -μίας γιορτής με ζωροαστρικές καταβολές, η οποία στα περσικά σημαίνει Νέα Ημέρα- αρχίζουν στις 21 Μαρτίου χαιρετίζοντας τον ερχομό της νέας ιρανικής χρονιάς. Στο Αφγανιστάν εορτάζεται ευρέως παρότι έχει συναντήσει αντιδράσεις από ομάδες φονταμεταλιστών μουσουλμάνων που υποστηρίζουν ότι είναι αντι-ισλαμική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης