Η οργάνωση Ισλαμικό Xαλιφάτο ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό ενός ανώτερου αξιωματικού της ιρακινής αστυνομίας και δύο Ιρακινών στρατιωτών, τρεις δολοφονίες που προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των ακροτήτων τις οποίες έχουν διαπράξει οι τζιχαντιστές.

Η ευθύνη αναλήφθηκε με μια ανάρτηση σε έναν ιστότοπο και μέσω ενός μηνύματος σε λογαριασμό στο Twitter που χρησιμοποιούν υποστηρικτές του ΙΧ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν απεικονίζουν τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα με μια μασέτα – αναφέρεται πως ήταν αστυνομικός υποδιευθυντής. Σε μια από τις φωτογραφίες εικονίζεται με δεμένα τα μάτια, στα γόνατα, μπροστά σε ενόπλους.

Σε άλλες φωτογραφίες εικονίζεται ένας μασκοφόρος τζιχαντιστής καθώς αποκεφαλίζει έναν άνδρα με στολή αγγαρείας, ο οποίος αναφέρεται ότι ήταν ένας Ιρακινός στρατιώτης που είχε αιχμαλωτιστεί από μέλη του ΙΧ. Ένας δεύτερος στρατιωτικός εικονίζεται επίσης να δολοφονείται στον ίδιο χώρο σε μια ακόμη φωτογραφία.

Η αυθεντικότητα των φωτογραφιών αυτών δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης