H ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι η είσοδος των ρωσικών φορτηγών με την ανθρωπιστική βοήθεια στο έδαφός της συνιστά μια «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις ενέργειες της Ρωσίας χαρακτηρίζοντάς τις παράνομες και επιθετικές.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ότι, αν και οι ουκρανικές αρχές δεν έδωσαν την άδεια προκειμένου τα φορτηγά να εισέλθουν στην χώρα, τους επέτρεψαν να διασχίσουν τα σύνορα προκειμένου να αποφύγουν περαιτέρω προκλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα σήμερα το Κίεβο είπε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε μια άμεση εισβολή στο έδαφός του στέλνοντας την οχηματοπομπή στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι φιλορώσοι αντάρτες πολεμούν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Καλούμε όλους τους εταίρους της διεθνούς κοινότητας να ενωθούν για να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα τις παράνομες και επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Προκειμένου να αποφύγουμε τις προκλήσεις δώσαμε όλες τις απαραίτητες εντολές για την ασφαλή διέλευση της πομπής… Θεωρούμε αυτό ως άλλη μια κατάφωρη παραβίαση από τη Ρωσία των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ουκρανική συνοριοφυλακή 145 φορτηγά έχουν διασχίσει μέχρι στιγμής τα σύνορα από τη Ρωσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης