Το ΝΑΤΟ προτίθεται να στείλει δύο εμπειρογνώμονες παρατηρητές για να παρακολουθήσουν τα στρατιωτικά γυμνάσια με την επωνυμία «Δύση 2017», που θα πραγματοποιήσουν από κοινού η Ρωσία και η Λευκορωσία, έπειτα από πρόσκληση της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti η επίσημη εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουγκέσκου.

«Η Λευκορωσία και η Ρωσία προσκάλεσαν στρατιωτικούς παρατηρητές να παραστούν στα γυμνάσια “Δύση 2017” που θα πραγματοποιηθούν στα εδάφη τους. Το ΝΑΤΟ θα στείλει δύο εμπειρογνώμονες τις μέρες εκείνες στην Λευκορωσία», δήλωσε η κ. Λουγκέσκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με την επωνυμία «Δύση 2017», με τη συμμετοχή της Ρωσία και της Λευκορωσίας, θα πραγματοποιηθούν στη δεύτερη στο διάστημα 14-20 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στα γυμνάσια θα συμμετάσχουν 12.700 στρατιωτικοί (εκ των οποίων 5.500 ρώσοι) , 70 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 680 στρατιωτικά οχήματα μεταξύ των οποίων 250 άρματα μάχης, διάφορα είδη οπλισμού και 10 πολεμικά πλοία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης