Άλυτο παραμένει το μυστήριο της εξαφάνισης του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, με τις Αρχές να μελετούν σοβαρά το σενάριο της αεροπειρατείας και να συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες, δίχως ωστόσο αντίκρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί με τεράστιο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ τροφοδοτούν συνεχώς νέες θεωρίες, οι οποίες μέρα με τη μέρα καταρρίπτονται.

Η βρετανική εφημερίδα «Mirror» παρέθεσε ένα εκτενές ρεπορτάζ με παρόμοια αεροσκάφη τα οποία χάθηκαν στο νέο… «Τρίγωνο των Βερμούδων*», κάπου μεταξύ Μαλαισίας, Ινδονησίας και Φιλιππινών.

Σύμφωνα με το ASN (Aviation Safety Network), από τα 83 αεροπλάνα που έχουν εξαφανιστεί από το 1948 μέχρι και σήμερα, τα έξι χάθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο θρίλερ ξεκίνησε το 1932. Αεροσκάφος των Βρετανών επιχειρηματιών GW Salt και FB Taylor χάθηκε κάπου στον κόλπο Μαρταμπάν, στη Μιανμάρ. Αν και λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του βρέθηκαν συντρίμμια στη θάλασσα, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι ανήκαν στο συγκεκριμένο αεροπλάνο.

Το 1935 το μονοπλάνο του Αυστραλού Τσαρλς Κίνγκσφορντ Σμιθ χάθηκε κάπου στα νησιά Ανταμάν. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο της εποχής, το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα, δίχως να υπάρχουν λεπτομέρειες για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η πτήση της Garuda Indonesia Airlines χάνεται το 1961 στις νήσους Μαδούρα, στην Ινδονησία.

Κανένα από τα 26 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος δεν έδωσε έκτοτε σημείο ζωής.

Το 1974 προστέθηκε στη λίστα των εξαφανισμένων αεροπλάνων το «Swan 38». Το μικρό αεροσκάφος αναγνώρισης καιρού χάθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1974, κάπου στη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Τα έξι μέλη του πληρώματος δεν βρέθηκαν ποτέ, παρά τις πολυήμερες έρευνες των σωστικών συνεργείων.

Εννέα χρόνια μετά, αεροπλάνο της εταιρείας Upali που εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα εξαφανίστηκε 15 λεπτά μετά την απογείωσή του στα στενά της Μάλακα.

Το τζετ μετέφερε τον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ουπάλι Βιγιεβαρντέν. Λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση, οι διασώστες βρήκαν ένα «πακέτο επιβίωσης», αλλά τίποτε άλλο.

Το επόμενο μυστήριο εκτυλίχθηκε το 1993, όταν αεροσκάφος της Pan Malaysian με τρία άτομα πλήρωμα και 11 επιβάτες χάθηκε ξαφνικά στη Βόρεια Σουμάτρα. Έκτοτε αγνοείται η τύχη των επιβαινόντων.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η «κατάρα» θα συνεχιζόταν και θα χτυπούσε την πτήση ΜΗ370. Το Boeing 777 αγνοείται από το περασμένο Σάββατο και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβη.

Οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει ότι το αεροπλάνο που εντοπίστηκε από στρατιωτικά ραντάρ ήταν πράγματι το Boeing 777 της Malaysian Airlines.

Το σύστημα ηλεκτρονικών αναφορών του αεροσκάφους είναι σχεδόν βέβαιο ότι απενεργοποιήθηκε από κάποιον προτού φθάσει στην ανατολική ακτή της Μαλαισίας.

Πηγή χάρτη: wikipedia

Τα σημεία όπου χάθηκαν τα ίχνη των επτά αεροσκαφών-πηγή χάρτη: Mirror

* Το Τρίγωνο των Βερμούδων, επίσης γνωστό ως Τρίγωνο του διαβόλου, είναι μια περιοχή στο δυτικό τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, όπου αεροσκάφη και πλοία λέγεται ότι έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Διάφοροι αστικοί μύθοι έχουν αποδώσει αυτό το μυστήριο σε παραφυσική δραστηριότητα ή σε εξωγήινα όντα. Τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι ο αριθμός και η φύση των εξαφανίσεων στο εν λόγω σημείο είναι παρόμοια με οποιαδήποτε άλλη περιοχή του ωκεανού.

Διαβάστε περισσότερα:

Βλέπουν αεροπειρατεία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης