Το ποσό των 25.000 δολαρίων θα λάβει το Πανεπιστήμιο του Κάνσας στις ΗΠΑ από το Pornhub, για να αναλυθούν οι συνέπειες της πορνογραφίας.

Ειδικότερα δύο ερευνητές του πανεπιστημίου μετά από συναγωνισμό με άλλους συναδέλφους τους κέρδισαν τη χορηγία του ιστοτόπου για να μελετήσουν τις σεξουαλικές συνήθειες που προκύπτουν από την παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την επιχορήγηση αυτή, το Pornhub ελπίζει «να βοηθήσει τις επιστήμες με νέες πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζουν πιο ευτυχισμένη και υγιεινή σεξουαλική ζωή» εξήγησε ο ιστότοπος σε μήνυμά του.

Η ομάδα έχει ως στόχο να αποκαλύψει τις θετικές όσο και τις αρνητικές επιπτώσεις της παρακολούθησης ταινιών πορνό. Στις αρνητικές περιλαμβάνονται η αυξημένη αίσθηση της μοναξιάς, οι επιπτώσεις στη σεξουαλική συμπεριφορά και τις προσδοκίες, καθώς και διάφορα θέματα ψυχικής υγείας. Το ερευνητικό προσωπικό θα πραγματοποιήσει τρεις μελέτες τους επόμενους 18 μήνες, για να αναλύσουν όλο το φάσμα παρακολούθησης της πορνογραφίας στους ανθρώπους.

«Μια από τις επιπτώσεις είναι ότι ίσως οι άνθρωποι προτιμούν να βλέπουν πορνό αντί να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα με έναν σύντροφο και αυτό θα ταιριάξει με τη γενικότερη τάση να έχουν λιγότερους σεξουαλικούς συντρόφους και να παντρεύονται και πιο σπάνια», δήλωσε ένας εκ των καθηγητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το πορνό έχει αντικαταστήσει τη σεξουαλική παιδεία.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης