Κάτι περίεργο έτρεχε και οι περισσότεροι το είχαν παραβλέψει…

Το State Department «προετοίμαζε» την κοινή γνώμη για βελούδινο Brexit. Οι θέσεις αυτές βρήκαν πρόσφορο έδαφος στο περιοδικό Foreign Affairs με άρθρο των Camille Pecastaing και Jonathan Hopkin που έφερε τον τίτλο «Please Leave» (Παρακαλώ φύγετε) και ξεκαθάριζε «γιατί το Brexit θα ωφελήσει την Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι η πλειονότητα των παγκόσμιων ΜΜΕ έδινε την εικόνα ότι το Bremain θα επικρατήσει προς αποφυγή «οικονομικής καταστροφής», το Foreign Affairs έστρωνε τον δρόμο για το ιστορικό διαζύγιο της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθες, το zougla.gr αναδημοσίευσε το κείμενο του Foreign Affairs, δίνοντας μια άλλη διάσταση και όλο το παρασκήνιο όσων κινούν τα νήματα στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.

Ο «βομβαρδισμός» των Μέσων και των στοιχηματικών εταιρειών (έδιναν προβάδισμα στο Bremain) για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. δεν ήταν αρκετός για να αντιστρέψει το κλίμα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα αναμένεται να δούμε εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις του αμερικανικού περιοδικού, που απηχεί τις απόψεις της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, για τις θετικές εξελίξεις…

Διαβάστε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης