Στην καλύτερη διαχείριση των υπαρχόντων κοινοτικών πόρων και στην διασύνδεσή τους με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι στον διπλασιασμό τους, εστιάζει αυτή τη στιγμή η γερμανική κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, απαντώντας έτσι στον Πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Ομίλου Funke, ζήτησε αύξηση των κοινοτικών πόρων από 140 σε 280 δισεκατομμύρια, μέσω επιβολής φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

«Λάβαμε γνώση των δηλώσεων Ταγιάνι. Αυτό το θέμα όμως δεν βρίσκεται για μας στην ημερήσια διάταξη με κανέναν τρόπο, διότι η ενασχόληση με τον επόμενο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό βρίσκεται ακόμη μπροστά μας και για αυτό δεν αποτελεί για μας ζήτημα», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς τώρα επικεντρωνόμαστε στην πλευρά των εξόδων. Εδώ και καιρό προωθούμε την πιο αποτελεσματική χρήση των υπαρχόντων πόρων», δήλωσε για το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Κόλμπεργκ και πρόσθεσε ότι ως μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις «το Βερολίνο βλέπει αυτή τη στιγμή την μετανάστευση και την προστασία των εξωτερικών συνόρων». Στηρίζουμε ακόμη «την πιο στενή διασύνδεση των πόρων στήριξης της ΕΕ με την εφαρμογή εθνικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ θεωρούμε λειτουργικό το σύστημα ιδίων πόρων, όπως είναι σήμερα δομημένο και επικεντρωνόμαστε στον τομέα των εξόδων», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης