«Αναμένω ότι η καγκελάριος Μέρκελ και ο επικεφαλής της καγκελαρίας Πέτερ Αμτμάιερ (Χριστιανοδημοκράτες και οι δύο) θα καταστήσουν σαφές (στις Βρυξέλλες) πως η παρούσα κυβέρνηση εκτελεί υπηρεσιακά καθήκοντα και η Γερμανία αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις» είπε ο Φιλελεύθερος (FDP) Γερμανός πολιτικός Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» .

Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή τις προωθούμενες από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητήσεις για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποκλείεται εντελώς να κάνει (σχετικές) συζητήσεις ο κ. Αλτμάιερ σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Δεν επιτρέπεται να δεσμευτεί χωρίς (να διαθέτει) τη νέα πολιτική νομιμοποίηση» πρόσθεσε ο Λίντνερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτερ Αλτμάιερ θα είναι προσωρινά υπουργός Οικονομικών μετά τη μετακίνηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Βουλής, ενώ την Πέμπτη ξεκινά η διήμερη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η ανανέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σχέσεις με την Τουρκία και η κρίση με τη Βόρεια Κορέα. Το πότε θα σχηματισθεί κυβέρνηση στη Γερμανία είναι ακόμα εντελώς ανοικτό, η δε Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες ότι αυτό δεν αναμένεται πριν παρέλθουν αρκετές εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης