Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ καταδίκασαν σήμερα την εκτέλεση του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς, που εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση, από το Ισλαμικό Χαλιφάτο, χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή ενέργεια βάρβαρης βίας».

Η Μέρκελ εξέφρασε στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον τον «τρόμο» της μπροστά στην «αδικαιολόγητη ενέργεια των τρομοκρατών που πρέπει να τιμωρηθούν» σύμφωνα μ’ ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο της Καγκελαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας έγραψε σε μία ανακοίνωση:

«Με τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο των εικόνων αυτής της δολοφονίας, ένα ακόμη ταμπού καταρρίφθηκε με απαράδεκτο τρόπο. Εκεί όπου κυριαρχεί το Ισλαμικό Χαλιφάτο δολοφονούν, κακοποιούν σεξουαλικά και καίνε. Η διεθνής κοινότητα πρέπει αποφασιστικά να πολεμήσει ενάντια σε αυτό που αποτελεί μία απειλή για το Ιράκ, τις γύρω περιοχές και επίσης για εμάς».

Ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ εξέφρασε επιπλέον την ικανοποίησή του για τη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Παρίσι με αντικείμενο την ασφάλεια στο Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρωτοβουλία της Γαλλίας για μία συνάντηση στο Παρίσι πραγματοποιείται έγκαιρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη μία στρατηγική για να πολεμήσουμε την απειλή που αντιπροσωπεύει το Ισλαμικό Χαλιφάτο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης