Πέντε δημοσιογράφοι, – τέσσερις Λίβυοι κι ένας Αιγύπτιος – μέλη του λιβυκού τηλεοπτικού συνεργείου «Barqa TV» βρέθηκαν νεκροί στα ανατολικά της χώρας, και όπως αναφέρουν πληροφορίες, σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Τα θύματα βρέθηκαν να έχουν σκοτωθεί με βαθύ πλήγμα μαχαιριού στο λαιμό, όπως μετέδωσε το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση για την τύχη των πέντε δημοσιογράφων τηλεοπτικού δικτύου, οι οποίοι αγνοούνταν από τον περασμένο Αύγουστο επιβεβαιώθηκε μόλις χτες από στρατιωτικές αρχές της Λιβύης.

Τα ίχνη τους είχαν χαθεί όταν είχαν εγκαταλείψει το Τομπρούκ όπου συνεδριάζει η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, για να κατευθυνθούν στην Βεγγάζη, διασχίζοντας όμως το προπύργιο των τζιχαντιστών, που είναι η Ντέρνα.

Ο τοπικός στρατιωτικός διοικητής Faraj al-Barassi, είπε στο Reuters ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, είναι υπεύθυνοι για το φόνο των δημοσιογράφων, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε ορεινή περιοχή έξω από την πόλη Μπάιντα, όπου εδρεύει προσωρινά η αναγνωρισμένη διεθνώς λιβυκή κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λίβυος στρατιωτικός, δεν διευκρίνισε πάντως, πότε ακριβώς σκοτώθηκαν οι πέντε δημοσιογράφοι που εργάζονταν στο τηλεοπτικό δίκτυο που υποστηρίζει τους φεντεραλιστές της ανατολικής Λιβύης.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) που εδρεύει στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε πως οι πέντε αυτοί δημοσιογράφοι είχαν απαχθεί καθώς προσπαθούσαν να περάσουν από «φυλάκιο» του Ισλαμικού Χαλιφάτου και ο θάνατός τους είχε επέλθει πρόσφατα.

«Έχουμε συγκλονισθεί από την κτηνώδη σφαγή» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της IFJ, Jim Boumelha. Και πρόσθεσε: «Το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει βάλει σκοπό να τρομοκρατήσει, αλλά εμείς αισθανόμαστε μεγάλη λύπη και ελπίζουμε να δούμε τους δολοφόνους να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές πράξεις τους».

Οι δυνάμεις της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, μάχονται εδώ κι έναν χρόνο με ισλαμιστές τζιχαντιστές στην περιοχή της Βεγγάζης.

Πηγές: Reuters, AP
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης