ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, σημειώθηκαν πυροβολισμοί έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από αστυνομικές δυνάμεις. Aυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ένα άτομο που μαχαίρωσε αστυνομικό υπάλληλο εντός του περιβόλου του κοινοβουλίου. Μετέπειτα έγινε αντιληπτό από τους άνδρες ασφαλείας και εξουδετερώθηκε.

Το Skynews μεταδίδει ότι ο δράστης ήταν ασιατικής καταγωγής, περίπου 40 ετών, και ήταν οπλισμένος με μαχαίρι μήκους 8 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμβάν λαμβάνει ακόμη πιο σοβαρές διαστάσεις δεδομένου ότι πηγές του βρετανικού κοινοβουλίου κάνουν λόγο για δύο περιστατικά που εξελίχθηκαν παράλληλα. Το πρώτο στην πύλη του κοινοβουλίου, όπου έπεσε νεκρός ο άνδρας με το μαχαίρι και που τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και το δεύτερο, λίγες δεκάδες μέτρα μακρύτερα επί της γέφυρας που οδηγεί στο κοινοβούλιο, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε περαστικούς στο πεζοδρόμιο. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 12.

Δείτε ζωντανή εικόνα (skynews) από το Λονδίνο:

Το βρετανικό κοινοβούλιο έχει αναστείλει τις εργασίες του και οι βουλευτές κλήθηκαν να απομακρυνθούν από το κτίριο, ενώ η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι γνωρίζει για το συμβάν κοντά στο κοινοβούλιο, χωρίς να προβεί σε περισσότερα σχόλια. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φυγαδεύτηκε αμέσως, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το αιματηρό συμβάν.

Νοσοκόμοι θεάθηκαν να προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου, ενώ αστυνομικοί θεάθηκαν να τρέχουν προς την έξοδο της Βουλής.

Η διακομιδή των τραυματιών έγινε με ελικόπτερο.


(Έξω από το Westminster)


(Γυναίκα τραυματίστηκε και παραμένει αιμόφυρτη στο έδαφος)

Δείτε βίντεο που ελήφθη τα πρώτα λεπτά μετά το αιματηρό συμβάν:

Δείτε βίντεο με τις αντιδράσεις των βρετανών βουλευτών:


Οι πρώτες εικόνες από τη γέφυρα του Ουεστμίνστερ όταν αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά πεζούς:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης