Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε τη Δευτέρα, ο κατηγορούμενος για την πολύνεκρη επίθεση την Παρασκευή σε κινηματογράφο του Κολοράντο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 59.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 24χρονος Τζέιμς Ίγκαν Χολμς εμφανίστηκε ενώπιον του περιφερειακού δικαστή της κομητείας Αράπαχοϊ, Ουίλιαμ Σιλβέστερ, για μια ακροαματική διαδικασία η οποία ήταν σύντομη. Εκπροσωπήθηκε από συνήγορο που διόρισε το δικαστήριο.

Ο Χολμς συνελήφθη λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση. Το κίνητρό του παραμένει άγνωστο, ενώ πρώην συνεργάτες του δηλώνουν ότι δεν φαινόταν να πάσχει από ψυχική νόσο ούτε είχε τάσεις βίας. Κρατείται σε απομόνωση για να προστατευθεί από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιφερειακή εισαγγελέας της κομητείας Αράπαχοϊ, Κάρολ Τσέιμπερς, θα αποφασίσει αν θα ζητήσει την θανατική ποινή για τον Χολμς. Η ίδια έχει δικάσει δύο από τους τρεις καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών στο Κολοράντο.

Πριν από λίγα λεπτά (19.11- ώρα Ελλάδος), ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου της εισαγγελέως:

Ο Τζέιμς Χολμς παρέμεινε σιωπηλός καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ η δικαστής κατά τη συνέντευξη Τύπου γνωστοποίησε πως είναι πιθανό να προτείνει τη θανατική ποινή. Την απόφασή της θα την ανακοινώσει, αφού μιλήσει με τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ οι κατηγορίες στον Χολμς θα απαγγελθούν στις 30 Ιουλίου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης