Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν το Σάββατο όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σημείου ελέγχου βόρεια της Τικρίτ και κατόπιν πυροδότησαν δυο βόμβες σε μια από τις εισόδους της πόλης, διαπράττοντας τριπλή επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο (ISIS).

Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση των τζιχαντιστών αφότου η Τικρίτ αποσπάστηκε από τα χέρια της εξτρεμιστικής οργάνωσης τον Απρίλιο του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας τζιχαντιστής σκοτώθηκε στο σημείο ελέγχου, αφού πυροβόλησε και σκότωσε πέντε στελέχη του προσωπικού των ιρακινών ασφαλείας και δυο πολίτες, σύμφωνα με την αστυνομία και πηγές προσκείμενες στην Επιχειρησιακή Διοίκηση της Σαλαχεντίν, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στην Τικρίτ.

Δύο ακόμη τζιχαντιστές έφθασαν περίπου 7 χλμ. από τα όρια της πόλης, όπου ο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε παγιδευτεί το ημιφορτηγό που οδηγούσε, ενώ ο δεύτερος πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στις εκρήξεις αυτές έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία μέλη μιας σιιτικής πολιτοφυλακής η οποία δρα στο πλευρό των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ ακόμη 21 τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Άμακ, όργανο προπαγάνδας του ISIS, μετέδωσε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για την επίθεση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης