Διώξεις για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση αναμένεται να ασκήσουν οι τουρκικές δικαστικές αρχές σε βάρος δύο δημοσιογράφων που συνελήφθησαν την Κυριακή, στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.

Ο Εκρέμ Ντουμανλί, ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Ζαμάν (με κυκλοφορία περίπου ένα εκατ. φύλλα ημερησίως) και ο Χινταγιέτ Καρατζά, ο διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Σαμανίολου που ανήκει στον ίδιο όμιλο μέσων ενημέρωσης, ανακρίθηκαν από την αστυνομία και παραπέμφθηκαν στις εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο δημοσιογράφοι ήταν μεταξύ των 30 ατόμων (δημοσιογράφοι, αστυνομικοί και παρουσιαστές της τηλεόρασης) που συνελήφθησαν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Όλοι τους πιστεύεται ότι σχετίζονται με τον αυτοεξόριστο ιμάμη και πρώην σύμμαχο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος χρηματοδοτεί μια σειρά από σχολεία και ασκεί επιρροή σε διάφορες επιχειρήσεις, από τράπεζες μέχρι μέσα ενημέρωσης.

Από τους 30 συλληφθέντες, οι 14 έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης