Για ανοικτή συνεργασία της κυρίαρχης κουρδικής πολιτικής δύναμης στη βόρεια Συρία μεταξύ του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου κάνει λόγο η Τουρκία.

Το PYD, αδελφή οργάνωση του παράνομου στην Τουρκία PKK, ελέγχει τις «Μονάδες Προστασίας του Λαού» (YPG), την κυρία κουρδική πολιτοφυλακή στη βόρεια Συρία. Η κουρδική αυτή δύναμη διατηρεί αγαστές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία, βασικό υποστηρικτή του Μπασάρ Αλ Άσαντ, όσο και με τις ΗΠΑ, που την ενισχύουν για τις μάχες ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, κατηγόρησε τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας στο Χαλέπι.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία διεξάγει «τις πιο εντατικές συνομιλίες» ώστε να κηρυχθεί εκεχειρία στο Χαλέπι, αλλά και να μπορέσει να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια στην κατεστραμμένη πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης