Οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται στην κουρδική πόλη Αφρίν, στη βόρεια Συρία, άρχισαν την Παρασκευή να αποχωρούν, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις ετοιμάζουν μια επιχείρηση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων της περιοχής, τις οποίες κατηγορούν ότι συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, 170 Ρώσοι στρατιώτες θα μετακινηθούν σήμερα το απόγευμα σε μια περιοχή που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα νότια του Αφρίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρακτορείο μετέδωσε επίσης ότι ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες έχουν ήδη φτάσει στις πόλεις Νουμπλ και Ζαχράα, στην περιφέρεια Αζάζ που συνορεύει με εκείνη του Αφρίν.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί είπε ότι έχει ξεκινήσει «ντε φάκτο» η επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων στο Αφρίν, με βομβαρδισμούς από το τουρκικό έδαφος. Διευκρίνισε όμως ότι δεν έχουν εισβάλει χερσαία στρατεύματα στην περιοχή αυτή της Συρίας.

Το Αφρίν ελέγχεται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD). Περίπου 10.000 άνδρες των δυνάμεων αυτών βρίσκονται στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης