Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποσντάγ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ θα βυθίσει την περιοχή και τον κόσμο «σε μια φωτιά χωρίς τέλος».

«Με την κήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας παραβλέπεται η ιστορία και η αλήθεια της περιοχής, είναι μια μεγάλη αδικία/ βαρβαρότητα, έλλειψη διορατικότητας, τρέλα/ απερισκεψία, πρόκειται να βυθίσει την περιοχή και τον κόσμο σε μια φωτιά χωρίς διαφαινόμενο τέλος», προειδοποίησε ο Μποσντάγ στον λογαριασμό του στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλώ τους πάντες να ενεργήσουν λογικά, να σεβαστούν τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει και να συμπεριφερθούν συνετά, να αποφύγουν να θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη για χάρη εσωτερικών πολιτικών ή άλλων λόγων», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο SANA.

«Η κίνηση αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα του εγκλήματος της αρπαγής της Παλαιστίνης και του εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού», τόνισε μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας.
«Η Συρία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επιθυμία του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει (…) την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της ισραηλινής κατοχής», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης