Αίτηση για την άρση της ασυλίας τεσσάρων υπουργών έστειλε το βράδυ της Τετάρτης το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν (DHA).

Η γειτονική χώρα συνεχίζει να συγκλονίζεται από σοβαρό σκάνδαλο διαφθοράς με εμπλοκή ανώτατων στελεχών της αστυνομίας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κουτιά υποδημάτων -γεμάτα εκατ. δολάρια- δόθηκαν σε τέσσερις υπουργούς και τον διοικητή της κρατικής τράπεζας, Χάλκμπανκ, προκειμένου να κάνουν… τα στραβά μάτια στην παραμονή εντός τουρκικού εδάφους αλλοδαπών, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να απελαθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο Εγκεμέν Μπαγίς, υπεύθυνος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Τουρκίας, δωροδοκήθηκε από τον υπουργό Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν με 1,5 εκατ. δολάρια, προκειμένου να λάβουν τουρκική ιθαγένεια και άδειες παραμονής ευρωπαϊκών χωρών συγγενικά πρόσωπα και άλλα άτομα του περιβάλλοντός του.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «συμμορία» το εν λόγω κύκλωμα, το οποίο κατηγορείται για διαφθορά και διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

«Δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα είδος συμμορίας διεθνών διαστάσεων με εσωτερικά παρακλάδια. Οι έρευνες περί διαφθοράς θα προχωρήσουν μέχρι τέλους» εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 11.30 το πρωί ο Ερντογάν θα έχει συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης