Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 τραυματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στη νότια Τουρκία, σε τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο το οποίο μετέφερε υπεράριθμους εργάτες και εργάτριες γης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Doğan.

Σύμφωνα με αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το Doğan, το δυστύχημα προκλήθηκε όταν σημειώθηκε βλάβη στα φρένα του οχήματος στο οποίο επέβαιναν 46 γεωργικοί εργάτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παρ’ ότι οι θέσεις του οχήματος δεν υπερέβαιναν τις 27.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργάτες και οι εργάτριες μεταφέρονταν σε αγρόκτημα με μηλιές.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε η τουρκική Hurriyet

 Σημειώνεται ότι το τραγικό δυστύχημα σε μια περίοδο που παρατηρείται έντονη δημόσια αντιπαράθεση για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας των Τούρκων εργαζόμενων, η οποία αναζωπυρώθηκε μετά την πλημμύρα που παγίδευσε 18 ανθρακωρύχους σε ορυχείο στην πόλη Ερμενέκ της νότιας Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 18 εργαζόμενοι συνεχίζουν να παραμένουν παγιδευμένοι σε στοά, ενώ εξαντλούνται πλέον και οι τελευταίες ελπίδες που είχαν να βγουν ζωντανοί από το ορυχείο.

Η Τουρκία βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά στη θνησιμότητα στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ).

Περίπου 1.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013, 17:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης