Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν οι σωστικές δυνάμεις τις έρευνες στην περιοχή όπου ναυάγησε το νοτιοκορεατικό οχηματαγωγό την περασμένη Τετάρτη. Οι δύτες αναζητούν, ψηλαφίζοντας λόγω του σκοταδιού, τις σορούς των αγνοουμένων στις καμπίνες, στους διαδρόμους και στα καταστρώματα. Ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με το επίσημο νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, ανέρχεται πλέον σε 150.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους 476 επιβαίνοντες οι 339 ήταν μαθητές και καθηγητές ενός γυμνασίου που πήγαινε εκδρομή. Μόνο 174 άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι περισσότερες σοροί επιβατών βρέθηκαν στο τέταρτο κατάστρωμα. «Είμαστε εκπαιδευμένοι για εχθρικά περιβάλλοντα, αλλά είναι δύσκολο να είσαι θαρραλέος όταν βρίσκεις πτώματα μέσα στα σκοτεινά νερά» λέει ο δύτης Χουάνγκ Ντάε-σικ στο Reuters.

Ο ίδιος και η ομάδα του έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει τις σορούς 14 ατόμων. «Πρέπει να πιάνουμε τα πάντα με τα χέρια μας. Αυτό είναι το πιο βαρύ και θλιβερό έργο της καριέρας μου μέχρι σήμερα» δηλώνει. Οι Αρχές που ερευνούν τις συνθήκες του ναυαγίου του οχηματαγωγού «Sewol» πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στο σπίτι του Γιού Μπιούνγκ-ουν, του επικεφαλής της πλοιοκτήτριας εταιρείας Chonghaejin Marine Co. Ltd.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι οι Αρχές έκαναν έφοδο στο σπίτι του Γιού καθώς και σε μία εκκλησία που επισκέπτεται στη Σεούλ.

Η πολύπλοκη μετοχική δομή και η οικονομική κατάσταση της εταιρείας έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας τις τελευταίες ημέρες. Ο Γιού είχε εκτίσει τετραετή ποινή φυλάκισης στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έχοντας καταδικαστεί για απάτη.

Νέα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από τις ομάδες ερευνών αποδεικνύουν ότι οι μαθητές που εγκλωβίστηκαν στο ναυάγιο του «Sewol» έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να σωθούν.

Οι Νοτιοκορεάτες δύτες συνεχίζουν και σήμερα το ιδιαίτερα δύσκολο – λόγω και των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή – έργο της ανεύρεσης των αγνοουμένων, αν και θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα περισσότερα από τα πτώματα που έχουν βρεθεί τις δύο τελευταίες ημέρες έχουν σπασμένα δάχτυλα, πιθανόν επειδή τα παιδιά προσπαθούσαν απεγνωσμένα τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους να σκαρφαλώσουν στα κάθετα πατώματα ή στις οροφές του πλοίου για να διαφύγουν.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών είχε φθάσει σήμερα τους 146.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης