Το σενάριο το ινδονησιακό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Μεντάν να παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα του εξετάζουν οι αρμόδιες αρχές.
Η υπηρεσία Αεροπορίας της χώρας διέψευσε πάντως τις καταγγελίες που ανέφεραν ότι ήταν υπερφορτωμένο.

Το αεροσκάφος τύπου Hercules C-130 κατέπεσε την Τρίτη λίγο μετά την απογείωσή του από γειτονική αεροπορική βάση προκαλώντας τον θάνατο 142 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποστράτηγος της Αεροπορίας Άγκους Ντουί Πουτράντο, διοικητής των επιχειρήσεων της Αεροπορίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι από τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει πως το ηλικίας 51 ετών αεροσκάφος δεν είχε καταφέρει να αναπτύξει αρκετή ταχύτητα όταν άρχισε να δυσλειτουργεί ένας από τους τέσσερις κινητήρες του.

«Υπάρχει μία πιθανότητα ένας έλικας να σταμάτησε να λειτουργεί. Πετώντας με μικρή ταχύτητα, το αεροπλάνο έκλινε προς τα αριστερά και χτύπησε σε πυλώνα κεραίας» ανέφερε.

Ο ίδιος είπε ότι ο πιλότος είχε ζητήσει να επιστρέψει στη βάση λίγο μετά την απογείωση και πρόσθεσε: «Σημαίνει ότι υπήρχε πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αεροπλάνο είχε πάρει κλίση και από αυτό έβγαινε μαύρος καπνός λίγο πριν καταπέσει σε ένα ινστιτούτο μασάζ και ένα ξενοδοχείο σε κατοικημένη περιοχή.

Σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας υπήρξαν καταγγελίες ότι πολίτες πλήρωσαν για να επιβιβαστούν στο C-130, παραβιάζοντας έτσι τους στρατιωτικούς κανονισμούς.

«Είναι απίθανο ένα πρόβλημα υπερφόρτωσης», είπε ο διοικητής και πρόσθεσε ότι το Hercules μπορεί να μεταφέρει 12,5 τόνους, αλλά ότι οι επιβαίνοντες σε αυτή την πτήση εκτιμάται ότι ζύγιζαν περίπου οκτώ τόνους. Σε αυτό επέβαιναν 122 άνθρωποι, κυρίως στρατιώτες και γυναίκες και οι οικογένειές τους, ενώ τα υπόλοιπα θύματα εκτιμάται ότι βρίσκονταν στο έδαφος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης