Σε μια βαθιά συναισθηματική ομιλία από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού ευχαρίστησε τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο για τη στήριξή τους, κατά την περίοδο του προεκλογικού αγώνα, ξεκίνησε με την ανάλυση της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι δυστυχώς, ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ, αναφερόμενος στην υπόθεση Κλίντον και τα 33.000 emails «που έσβησε όπως είπε η ίδια» ενώ «γνώριζε ότι θα ακολουθούσε η σχετική έρευνα από το FBI»: Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως μέσα σε μία εβδομάδα ελέγχθησαν όλα τα νέα emails που είναι τουλάχιστον 6.500. Πως έγινε αυτό; Ένα πράγμα θα πω μόνο. Την κα Κλίντον την προστατεύουν. Και ανάλογη αντιμετώπιση τυγχάνει και από τα ανειλικρινή Media. Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, δεν θα έπρεπε καν να της επιτραπεί να συνεχίσει να διεκδικεί την Προεδρία των ΗΠΑ. Στο ίδιο ύφος ο κ. Τραμπ τόνισε: Θα δώσουμε ένα τέλος στο καθεστώς της διαφθοράς. Και θα προστατεύσουμε όλους τους πολίτες από τέτοιου είδους φαινόμενα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της υγείας και της οικονομίας, υπερτονίζοντας την αναγκαιότητα μείωσης του κόστους του ObamaCare ενώ επανέλαβε για άλλη μια φορά, ότι θα ρίξει τη φορολογία στις επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν πρόεδρο, που φέρνει νέες θέσεις εργασίας και ευημερία, ενώ προειδοποίησε ότι η αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον, θα επιφέρει στασιμότητα στην οικονομία, αυξάνοντας περαιτέρω τους φόρους. «Θα μειώσω τους φόρους στις αμερικανικές επιχειρήσεις από το 35 στο 15% και όλους τους φόρους της μεσαίας τάξης που… έχτισαν την πατρίδα μας. Η κα Κλίντον ξέρετε τι θα κάνει με τους φόρους. Θα τους αυξήσει, σε μία χώρα, με την υψηλότερη φορολογία στον πλανήτη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τραμπ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη μάχη της Μοσούλης, τονίζοντας ότι «η διαδικασία εξόντωσης των τζιχαντιστών δεν θα τραβήξει επί μακρόν», εφόσον εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: Λέγανε ότι δεν είχαμε ελπίδα, επειδή ήμασταν 13 μονάδες πίσω, τρεις εβδομάδες πριν. Λένε ότι εδώ –στην Πενσυλβάνια- είμαστε ισόπαλοι. Εγώ δεν το πιστεύω. Στο χέρι σας είναι να τους διαψεύσετε! Έχετε μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε τη ζωή σας. Μην την αφήσετε να πάει χαμένη. Ποτέ ξανά δε θα παρουσιαστεί τέτοια ευκαιρία. Και θέλω να θυμάστε, ότι πάνω απ’ όλα είναι η Αμερική. Θα ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας . Θα τακτοποιήσουμε τα σύνορά μας, που άφησε ανεξέλεγκτα στο Μεξικό η κα Κλίντον. Θα χτίσουμε το τείχος. Θα δώσουμε νέα πνοή στο στρατό μας και θα αποκαταστήσουμε όλους τους βετεράνους πολέμου. Θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη και δυνατή. Υγιή και ασφαλή. Όπως παλιά. Ο Θεός να σας ευλογεί. Να πάτε να ψηφίσετε. Ο Θεός να σας ευλογεί, όλους»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης