Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μίλησε πριν από λίγο στο Σινσινάτι του Οχάιο, στην πρώτη μετεκλογική του συγκέντρωση, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε σήμερα, για την απόδοση ευχαριστιών στους ψηφοφόρους του.

Ο κ. Τραμπ στάθηκε ιδιαιτέρως στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, η διασφάλιση της οποίας όπως είπε, αποτελεί για τον ίδιο, ύψιστη προτεραιότητα ενώ έκανε λόγο για μία μεγάλη νίκη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά αλλά και… στα αμερικανικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο Στρατηγός James Mattis θα είναι ο νέος γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

«Εδώ στο Οχάιο πήραμε μία πολύ μεγάλη νίκη. Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Παλέψαμε μόνοι εναντίον όλων. Όλοι ήταν εναντίον μας. Και τα ανειλικρινή μέσα. Kάποιοι μάλιστα απ’ αυτούς κλαίγανε! Πόσες φορές το ακούσαμε αλήθεια. «Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει Πρόεδρος ο Τραμπ. Δεν κερδίζει στο Οχάιο. Αποκλείεται να πάρει τη Φλόριντα. Όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε. Ότι θα πέφταμε πάνω στον μπλε τοίχο κλπ κλπ. Ε.. λοιπόν εμείς δεν πέσαμε απλώς πάνω. Τον γκρεμίσαμε! Θέλω να ξέρετε ότι σας αγαπώ. Και το λέω μέσα από την καρδιά μου. Έχω τόσους φίλους εδώ. Θα κανουμε ξανα την Αμερικη μεγαλη… μείνετε συντονισμένοι! Γράψαμε ιστορία και είναι ώρα τώρα να πιάσουμε δουλειά. Και το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας. Και θα το κάνουμε άμεσα. Όλα θα αλλάξουν πολύ γρήγορα. Κάθε μέρα που θα περνάει, θα βλέπετε και μία αλλαγή. Μπορείτε να ονειρεύεστε ξανά. Σας ζητώ να πάμε μαζί. Να είμαστε ενωμένοι. Διότι αυτό το έθνος εάν είναι ενωμένο κάτω από την τιμημένη Αμερικανική σημαία, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Σας ζητώ να πιστέψετε στην Αμερική. Να γράψουμε μαζί τη νέα σελίδα! Θα γράψουμε ιστορία με τον καθένα από εσάς ξεχωριστά. Δεν θέλουμε μία νέα “11η Σεπτεμβρίου”. Δεν θέλουμε ένα “νέο Παρίσι”. Είδατε το μακελειό που είχαμε στο Παρίσι και μετά στη Νις. Και επίσης, αυτό που έγινε στη Γερμανία. Η δουλειά του Προέδρου είναι να κρατάει ασφαλή τη χώρα. Και αυτό αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά μου. Θα πρέπει να κρατήσουμε τους τρομοκράτες μακριά από τις ΗΠΑ. Δεν ξέρουμε τι σχέδια έχουν για εμάς αλλά θα τα καταφέρουμε. Θα ξαναχτίσουμε το στρατό γι’ αυτό το σκοπό. Για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή από τον Isis. Έχω μιλήσει σχεδόν με όλους τους ηγέτες του κόσμου. Και ξέρετε τι μου είπαν. Ότι μας σέβονται. Σέβονται τη χώρα μας. Μας σέβονται όλους. Και τους είπα όποιος θέλει να έρθει μαζί μου (σ.σ. να υπάρξει συνεργασία μεταξύ μας) εναντίον του Isis. Εμείς θέλουμε ειρήνη και αρμονικές σχέσεις με όλες τις χώρες. Με τους ανθρώπους που μας αγαπάνε. Όχι με αυτούς που μας μισούν. Κι εντός της χώρας σκοπός είναι να εμπεδοθεί στον καθένα από εσάς, το αίσθημα ασφάλειας και στην τελευταία γειτονιά. Κι εδώ θα ήθελα να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους βετεράνους μας. Πρέπει να τους προσέξουμε. Δεν τους έχουμε φερθεί ωραία».

Ο κ. Τραμπ μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η οικονομία μας θα πρέπει να εκπέμπει σταθερότητα» και όπως είπε αυτό που έγινε στην Ιντιάνα -η εταιρεία Carrier συνεχίζει κανονικά τη δραστηριοποίησή της στις ΗΠΑ- ήταν απλώς η αρχή. Επιπροσθέτως υπογράμμισε ότι ο υγειονομικός νόμος του Ομπάμα θα αντικατασταθεί. Ακολουθεί ένα σύντομο απόσπασμα της ομιλίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπου χρειάζεται θα επεμβαίνω προσωπικά. Αυτό που έγινε προηγουμένως στην Ιντιάνα ήταν μόνο η αρχή. Χίλιες εκατό επιχειρήσεις έχουν φύγει από τις ΗΠΑ από τη στιγμή που η Κίνα εισήχθη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Τιμωρούμε τόσα χρόνια τις εταιρείες που κάνουν «μπίζνες» στις ΗΠΑ και γι’ αυτό φεύγουν. Αυτό θα σταματήσει όμως με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 35% στο 15%. Και ο κόσμος δε θα χάνει πλέον τη δουλειά του. Θα υπερασπιστουμε τους αμερικανους εργατες που «εχτισαν» την χωρα μας. Κάποιοι από εσάς δουλεύετε περισσότερο και παίρνετε λιγότερα χρήματα από αυτά που παίρνατε 20 χρόνια πριν. Και δεν φτάνει αυτό υπάρχει και το “Obamacare”. Και μια που το αναφέραμε μην ανησυχείτε διότι θα το αντικαταστήσουμε. Για να έχετε όλοι δωρεάν ασφάλιση υγείας. Θα δημιουργήσουμε εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Και οι μεταλλωρύχοι εδώ από το Οχάιο θα επιστρέψουν πολύ σύντομα στη δουλειά. Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη αλλαγή. Και ότι έχω πει θα το κάνω. Ακόμη κι αν δεν με βοηθήσει κανείς. Θα το κάνω μόνος μου αν χρειαστεί. Στο μεταξύ έχουμε φτάσει να ξοδεύουμε 6 τρισ. δολάρια (ετησίως) στη Μέση Ανατολή και πολλά από αυτά τα χρήματα τα πληρώνουμε σε μισθούς. Αν είναι δυνατόν. Όλα αυτά θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα. Θα κάνουμε τα πάντα γιατί η Αμερική προηγείται. Και ήθελα να προσθέσω εδώ, πως ήδη υπάρχουν σχέδια για νέα έργα. Θα φτιάξουμε δρόμους και αεροδρόμια, σχολεία και νοσοκομεία. Κανένας πολίτης δεν θα αφεθεί στη μοίρα του. Και κάτι τελευταίο. Εσείς πιστεύετε πως αυτοί που καίνε τις αμερικανικές σημαίες είναι άνθρωποι με αρχές και αξίες; Με τις αξίες που πρεσβεύουν οι ΗΠΑ; Εγώ δεν το πιστεύω. Όπως κι εσείς όλοι. Και νομίζω πως αυτές οι παρορμητικές πράξεις θα έχουν και συνέπειες. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα»…

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης