Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε την αξιοπιστία της δεύτερης γυναίκας που κατηγόρησε τον Μπρετ Κάβανο, τον υποψήφιο που έχει προτείνει ο Λευκός Οίκος για το Ανώτατο Δικαστήριο για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά, επισημαίνοντας ότι η ίδια παραδέχτηκε ότι ήταν μεθυσμένη στο πάρτι όπου υποτίθεται ότι συνέβησαν όσα καταγγέλλει.

Σε ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο περιοδικό New Yorker η γυναίκα αυτή, που ονομάζεται Ντέμπορα Ραμίρεζ, υποστηρίξε ότι ο Κάβανο επέδειξε τα γεννητικά του όργανα στο πάρτι αυτό την εποχή που και οι δύο τους ήταν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, την ακαδημαϊκή χρονιά 1983-1984.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη, στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας πρόκειται να καταθέσουν τόσο ο Κάβανο όσο και η καθηγήτρια πανεπιστημίου Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ, η πρώτη γυναίκα που τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση.

Όταν ρωτήθηκε, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αν θα πρέπει να επιτραπεί και στη Ραμίρεζ να καταθέσει, ο πρόεδρος Τραμπ απάντησε: «Η δεύτερη κατήγορος δεν έχει τίποτα. Παραδέχεται ότι ήταν μεθυσμένη. Παραδέχεται κενά μνήμης».

Αναφερόμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κάβανο στο Fox News την Δευτέρα, όταν δήλωσε ότι «δεν επιτέθηκε ποτέ σεξουαλικά σε κανέναν», ο Τραμπ είπε ότι ήταν απολύτως «ειλικρινής». Τον επαίνεσε για άλλη μια φορά, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με υψηλά προσόντα και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι επιχειρούν να τον παρουσιάσουν σαν κάποιον που δεν είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης