«Φανταστική» χαρακτήρισε σήμερα τη διάθεση στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παρά την αναταραχή που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας λόγω των φημολογούμενων σχέσεων του γιού του αλλά και μελών της κυβέρνησής του με τη Ρωσία. 

Σε συνέντευξή του από το Οβάλ Γραφείο, ο κ. Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του λειτουργεί εξαιρετικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε κάνει περισσότερα μέσα σε πέντε μήνες από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο της ιστορίας» είπε στο Reuters ο Αμερικανός πρόεδρος. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τραμπ υπεραμύνθηκε της συνάντησης του γιού του με την ρωσίδα δικηγόρο Natalia Veselnitskaya κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος είχε ένα σύντομο τετ-α-τετ με τη ρωσίδα δικηγόρο μερικούς μήνες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ελπίζοντας ότι θα του δώσει επιβαρυντικές πληροφορίες για την αντίπαλο του πατέρα του, Χίλαρι Κλίντον. 

«Πολλοί άνθρωποι και πολλοί πολιτικοί βετεράνοι είπαν ότι θα το είχαν κάνει αυτό [σ.σ. να πάνε στη συνάντηση]» δήλωσε σχετικά ο κ. Τραμπ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρνήθηκε, όμως, πεισματικά να καταδικάσει τις πράξεις του γιου του. «Οι περισσότεροι από τους ψευτο-πολιτικούς που είναι δημοκρατικοί και που παρακολουθώ τις περασμένες ημέρες θα είχαν πάει στο λεπτό σε μια τέτοια συνάντηση». 

Παράλληλα, ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε στα περί ανάμειξης του Κρεμλίνου στις αμερικανικές εκλογές και απάντησε σε ερώτημα για το εάν το ζήτημα έπεσε στο «τραπέζι» κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε καταφατικά και υποστήριξε ότι τα πρώτα 20 με 25 λεπτά της συνάντησης του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη Παρασκευή στην Γερμανία αναλώθηκαν για να συζητηθεί το παραπάνω ζήτημα. 

Η συνάντηση μεταξύ των προέδρων είχε συνολική διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών. «Τον ρώτησα: Το έκανες; Κι εκείνος απάντησε Όχι δεν το έκανα. Σίγουρα όχι. Μετά τον ρώτησα για δεύτερη φορά με διαφορετικό τρόπο. Απάντησε κατηγορηματικά όχι» πρόσθεσε ο Τραμπ.

Σε ερώτηση αν ο Τραμπ πίστεψε την αρνητική απάντηση του Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος σιώπησε. «Κοιτάξτε, κάτι έγινε και πρέπει να βρούμε τι έγινε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάτι σαν κι αυτό να συμβαίνει στην διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας μας. Οπότε κάτι έγινε και πρέπει να βρούμε τι έγινε ακριβώς» τόνισε ο Τραμπ.

Αναφορικά με τον Πούτιν δήλωσε: «Κάποιος είπε ότι αν το έχει κάνει, δεν θα εντοπίσετε ότι το έκανε. Το οποίο επίσης είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη» δήλωσε ο Τραμπ.

Η κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και μέλη της κυβέρνησης Τραμπ έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία είχε παρέμβαση στον προεκλογικό αγώνα των ΗΠΑ, ενώ ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται διστακτικός, καμιά φορά αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως εμπλέκονται άλλοι παράγοντες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε ν’ απαντήσει ευθέως εάν θα μπορούσε να εμπιστευτεί τον πρόεδρο Πούτιν. Είπε ότι τόσο ο πρόεδρος Πούτιν, όσο κι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ φροντίζουν τα συμφέροντα των χωρών τους, όπως κάνει κι ο ίδιος.

«Δεν εμπιστεύομαι πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, είναι ο ηγέτης της Ρωσίας. Είναι η δεύτερη πιο ισχυρή πυρηνική δύναμη στον κόσμο. Είμαι ο ηγέτης των ΗΠΑ. Αγαπώ την χώρα μου. Αγαπάει τη δική του», είπε ο Τραμπ.

Όπως και στο παρελθόν, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι δεν υπήρξε συνωμοσία με την Ρωσία. «Δεν υπήρξε ποτέ συνεργασία. Είναι το πιο ηλίθιο πράγμα που έχω ακούσει» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης