Αναστάτωση προκάλεσε το facebook πριν από μερικές ημέρες σε πολλούς χρήστες του, όταν ενημέρωσε όσους ήταν εγγεγραμμένοι με ψευδώνυμα ή καλλιτεχνικά ονόματα ότι θα έπρεπε να καταχωρήσουν το πραγματικό τους όνομα για να τους επιτραπεί να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το λογαριασμό τους.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός του Facebook, που ενώ δεν είναι καινούριος εφαρμόζεται για πρώτη φορά, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην LGBT κοινότητα των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ πολιτών. Οι περισσότεροι τρανσέξουαλ ερμηνευτές, χορευτές και drag queens έχουν έρθει σε πολύ δύσκολη θέση ως αποτέλεσμα αυτής της απαίτησης της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι λογικό ότι για όσους καλλιτέχνες έχουν γίνει γνωστοί με κάποιο ψευδώνυμο, η ρύθμιση αυτή θα προκαλέσει κουραστικές συνέπειες. Η τρανσέξουαλ Sister Roma, μέλος των Sisters of Perpetual Indulgence και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας, έχει γίνει γνωστή με αυτό το ψευδώνυμο, τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον προσωπικό της κύκλο. Όπως ισχυρίζεται, κανείς δεν ξέρει τον Michael Williams, που είναι το πραγματικό της όνομα.

Σε συνεργασία με τον ανοιχτά ομοφυλόφιλο πολιτικό του Σαν Φρανσίσκο, David Campos, η Roma κατάφερε να προγραμματίσει μία συνάντηση με εκπροσώπους του Facebook την Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, σκοπεύοντας να τους πείσει για τις κακές συνέπειες αυτής της απόφασης και να τους οδηγήσει σε έναν κοινά αποδεκτό συμβιβασμό. Η ίδια δηλώνει πως δεν κατηγορεί τη γνωστή ιστοσελίδα για ρατσιστική επίθεση κατά της LGBT κοινότητας, αλλά θα ήθελε να βεβαιωθεί πως θα μετριαστούν οι συνέπειες σε μεγάλο ποσοστό των χρηστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους καλλιτέχνες που διαμαρτύρονται ισχυριζόμενοι πως ο κόσμος τους ξέρει μόνο με το καλλιτεχνικό και όχι με το πραγματικό τους όνομα, το Facebook απαντάει πως έχουν πάντα τη δυνατότητα να δημιουργήσουν στη σελίδα ένα γκρουπ για το σκοπό αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης