Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν είχε δώσει την έγκρισή της για τη δημοπρασία οποιουδήποτε είδους στο φιλανθρωπικό γκαλά που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη λέσχη Presidents Club, κατά τη διάρκεια του οποίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, πολλές γυναίκες παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τους «ισχυρούς» άνδρες που μετείχαν σ’ αυτό.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Μαρκ Κάρνεϊ είναι «βαθύτατα αναστατωμένος» από το γεγονός, ανέφερε σε ανακοίνωσή της, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι οι γυναίκες δέχτηκαν χυδαία σχόλια και προτάσεις στη διάρκεια της εκδήλωσης, σκοπός της οποίας ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τα μη προνομιούχα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα από τα “βραβεία” που μπορούσαν να διεκδικήσουν στη δημοπρασία οι συμμετέχοντες ήταν μια συνάντηση με τον Κάρνεϊ, ωστόσο η Κεντρική Τράπεζα διαβεβαιώνει ότι δεν είχε εγκρίνει ένα τέτοιο δώρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε μια άλλη δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς, η Κεντρική Τράπεζα είχε δωρίσει μια ξενάγηση στους χώρους της. Πιθανότατα, ο πλειοδότης εκείνης της δημοπρασίας παραχώρησε το δικαίωμά του στο Presidents Club για να διεκδικήσει το βραβείο κάποιος άλλος.

«Ο εκ νέου πλειστηριασμός του βραβείου, χωρίς άδεια, στο δείπνο του Presidents Club έρχεται καταφανώς σε αντίθεση με το πνεύμα της αρχικής δωρεάς. Η Τράπεζα ξεκαθαρίζει επομένως ότι το απέσυρε», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης