Ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Νίκος Ρούσσης

Την θυμηδία, αν μη τι άλλο, προκαλεί η σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, να εγκρίνει την σύνθεση ειδικής επιτροπής (sic), από τριάντα τακτικά και τριάντα αναπληρωματικά μέλη, για να ….τσακίσουν την τρομοκρατία.!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τούτο διότι, όλη αυτή η «κουστωδία» των παχυλώς αμοιβόμενων ευρωβουλευτών, θα ξεκινήσει τον «ιερόν αγώνα» κατά της τρομοκρατίας, αξιολογώντας, κατ’ αρχήν, τα μέτρα που ενδείκνυται για την καταπολέμηση της και εντοπίζοντας, αργότερα, τις ελλείψεις που υπάρχουν στην διασυνοριακή συνεργασία των κρατών-μελών της ΕΕ και ενδεχομένως, πολύ αργότερα, να κάνει και κάποιες συστάσεις για την βελτίωση αυτών των ελλείψεων.

Κι’ ενώ τα θύματα από τις τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, αυξάνονται και πληθύνονται, η Ευρωβουλή έδειξε σήμερα πως καθόλου δεν βιάζεται, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της απειλής

Η Ολομέλεια της Ευρωβουλής πήρε την σχετική απόφαση, για την σύσταση αυτής της Επιτροπής, στις 6 Ιουλίου 2017 αλλά την πρώτη της συνεδρίασή, θα την πραγματοποιήσει την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο, για να …εκλέξει τον πρόεδρο, τους αντιπροέδρους και τους εισηγητές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στ’ άλλα η Επιτροπή ανέλαβε το «σκληρό καθήκον» να ελέγξει «την εφαρμογή υφιστάμενων μέτρων και μέσων στους τομείς της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων».

Να εντοπίσει τις ελλείψεις, «όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων δικαστικού και αστυνομικού χαρακτήρα μεταξύ των κρατών μελών»

Να αξιολογήσει «την διαλειτουργικότητα των ευρωπαϊκών βάσεων δεδομένων για την ανταλλαγή πληροφοριών και να εκτιμήσει «τον αντίκτυπο της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της ΕΕ και της εφαρμογής της νομοθεσίας αυτής στα θεμελιώδη δικαιώματα».

Να εντοπίσει τις «βέλτιστες πρακτικές», για την προστασία των ευάλωτων στόχων, όπως είναι τα αεροδρόμια και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Για να φέρει σε πέρας το «δύσκολο και χρονοβόρο» αυτό έργο, η 60μελής Επιτροπή της Ευρωβουλής, «θα πραγματοποιήσει επισκέψεις και θα οργανώσει ακροάσεις με τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της ΕΕ, την Europol, τα εθνικά κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών και τρίτων χωρών, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, τις υπηρεσίες πληροφοριών, τις δικαστικές αρχές και τις οργανώσεις θυμάτων.»

…και μετά θα εκπονήσει μία ενδιάμεση και μία τελική έκθεση με τα συμπεράσματα και τις συστάσεις της.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε, δηλαδή και «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης