Ένα τρένο που μετέφερε τοξικά χημικά εκτροχιάστηκε και τυλίχτηκε στις φλόγες στην πολιτεία Τενεσί, στις νότιες ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία, δύναμη της οποίας απομακρύνει τους 5.000 κατοίκους από την περιοχή.

Η αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε στα περίχωρα του Μέριβιλ, κοντά στην πόλη Νόξβιλ, μετέφερε ακρυλονιτρίλιο, ένα εύφλεκτο τοξικό χημικό προϊόν που προκαλεί προβλήματα του αναπνευστικού, δήλωσε ο πυροσβέστης Κέρμιτ Ιστερλινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Σχολείο της περιοχής έχει μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής, ενώ οι αρχές εκκενώνουν την περιοχή.

Οι πυροσβέστες, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα και ζητούσαν από τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο της καταστροφής.

Οι πυροσβέστες δεν προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά λόγω των κινδύνων του ακρυλονιτριλίου αναμένοντας ειδικές ομάδες στα επικίνδυνα προϊόντα που έχουν κληθεί για ενισχύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρένο, το οποίο μετέφερε επίσης δοχεία υγραερίου, εκτροχιάστηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (07.00 ώρα Ελλάδας σήμερα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης