Η Lufthansa προειδοποίησε χθες για την “επείγουσα” ανάγκη να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο ο γερμανικός αεροπορικός όμιλος χορηγεί συνταξιοδοτικές παροχές στους υπαλλήλους του, καθώς το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων οδήγησε το συνταξιοδοτικό της έλλειμμα στα ύψη.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία α΄ τριμήνου, το έλλειμμα στο συνταξιοδοτικό σύστημα καθορισμένων παροχών της Lufthansa άγγιξε τα 10,2 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου, σημειώνοντας άλμα 41% από τα τέλη του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνταξιοδοτικές δυσκολίες της Lufthansa, αναφέρουν οι FT, υπογραμμίζουν το πώς το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, που οφείλεται εν μέρει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυξάνει το κόστος χρηματοδότησης των συνταξιοδοτικών παροχών για ορισμένες εταιρείες.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η εταιρεία βλέπει “μεγάλες πιέσεις να δράσει” για να μειώσει το διογκούμενο συνταξιοδοτικό έλλειμμα καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει την σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων που έριξαν τη σκιά τους στα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου.

Οι πιλότοι της Lufthansa έχουν πραγματοποιήσει έξι 24ωρες απεργίες φέτος σε μία διαμάχη για τις παροχές συνταξιοδότησης που αναμένεται να κοστίσουν στην εταιρεία 100 εκατ. ευρώ σε άμεσες δαπάνες και ακυρώσεις κρατήσεων. Οι ακυρώσεις πτήσεων που προκλήθηκαν από τις απεργίες κόστισαν 42 εκατ. ευρώ κατά τους πρώτους τρεις μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο γερμανικός αεροπορικός όμιλος με έδρα του την Κολωνία, προσπαθεί να “αναρρώσει” από την πιο θανατηφόρα συντριβή στην ιστορία της, όταν ο συγκυβερνήτης πτήσης της θυγατρικής της Germanwings οδήγησε ένα Airbus 320 πάνω στις γαλλικές Άλπεις, οδηγώντας στον θάνατο και τους 150 επιβαίνοντες.

Eπιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης