Άλλη μια γερουσιάστρια του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να στηρίξει το νομοσχέδιο που θα καταργεί το Obamacare εάν ταυτόχρονα δεν κατατεθεί και κάποιο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης.

Με την απόφασή της αυτή η Λάιζα Μουρκόφσκι, που εκλέγεται στην Αλάσκα, ουσιαστικά μπλοκάρει την προσπάθεια του κόμματός της να προωθήσει το νομοσχέδιο ανάκλησης του Obamacare.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να ανακαλέσεις κάτι θα πρέπει να το αντικαταστήσεις. Ήδη έχει δημιουργηθεί αρκετό χάος και κάτι τέτοιο απλώς θα επέτεινε το χάος» είπε στους δημοσιογράφους η Μουρκόφσκι, δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει κάθε προσπάθεια κατάργησης του υπάρχοντος συστήματος.

Πριν από τη Μουρκόφσκι, άλλες δύο γερουσιάστριες των Ρεπουμπλικανών, η Σέλι Μουρ Καπίτο από τη Δυτική Βιρτζίνια και η Σούζαν Κόλινς από το Μέιν, ανακοίνωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της ανάκλησης.

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα διαθέτει οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία, με 52 έδρες έναντι 48 των Δημοκρατικών. Δεδομένου ότι το μέτωπο των Δημοκρατικών εμφανίζεται αρραγές στο θέμα αυτό, οι Ρεπουμπλικανοί μπορούσαν να χάσουν μέχρι δύο ψήφους, αλλά όχι και τρίτη, για να περάσουν την ανάκληση του Obamacare.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης